Synoptik

Synoptik etablerades i Sverige 1991 och är idag med över 145 butiker och en omsättning över 1.3 miljarder en av landets ledande aktörer inom optik. Genom att erbjuda kvalitetsoptik som alla kan ha råd med ska Synoptik bli Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks därför en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av EssilorLuxottica, en världsledande aktör inom optisk utveckling och detaljhandel. 

Synoptik i Mörby Centrum (Danderyd, Stockholm)

I butiken hittar du solglasögon, linser och glasögon samt produkter för ögonhälsa. Du kan även enkelt boka synundersökning via Synoptiks onlinebokning. 

Solglasögon

Suncover och clip-on. Populära varumärken på solglasögon som säljs i butiken är bland annat Ray-Ban, Gucci, Burberry, Tommy Hilfiger och Michael Kors. 

Linser

I butiken säljs linsvätskor och olika typer av linser, t ex endagslinser, 14-dagars linser, månadslinser, toriska linser och progressiva linser. Populära varumärken är ACUVUE®, Dailies, iWear, Air Optix, Biofinity, Biomedics och Proclear. 

Glasögon

Butiken har ett stort utbud av glasögon för de flesta tillfällen, t ex glasögon för dam, herr och barn. I butiken hittar du glasögon från bland annat Ray-Ban, Ralph Lauren, Burberry, Peak Performance, A.E.S., Monkeyglasses, Michael Kors, Skaga, Björn Borg, Pilgrim, Saint Laurent och Gucci.
Exempel på märken för barnglasögon: Unofficial, Titanflex, Ray-Ban, Monkeyglasses och Björn Borg. 

Ögonhälsa

Synoptik erbjuder en individuellt anpassad synundersökning med ögonhälsojournal, som inkluderar både ögonbottenfotografering, synfältsmätning och tryckmätning. Med vår metod går det att hitta tecken på vanliga ögonsjukdomar.

Undersökningen omfattar förutom en vanlig synundersökning även fotografering av ögonbotten, tryckmätning och synfältsmätning för att utesluta eller följa upp på förändringar i näthinnan, blodkärlen i ögat och synnerven.

Genom vår individuellt anpassade synundersökning kan man upptäcka förändringar i tid, såsom förändringar i näthinnan, blodkärlen i ögat och synnerven som kan bero på grön starr, diabetes, åldersförändringar i gula fläcken, högt blodtryck, nevus eller tumörer.
Det finns olika typer av synfel som astigmatism, myopi (närsynthet), hyperopi (översynthet) och presbyopi (ålderssynthet) som Synoptik kan hjälpa dig korrigera.

Synoptik

Öppettider

Måndag - Fredag 10:00-19:00
Lördag10:00-16:00
Söndag 12:00-16:00

Kontaktinformation

Här finns vi: Golfvägen 8, 182 31 Danderyd, Våning 4

Telefon: 08-446 52 90

E-post: Kontakta oss

Webb: Besök vår hemsida

Karta till Synoptik

Klicka pä kartan för större bild
Centrumkarta Alla butiker