Hudläkargruppen Mörby

På Hudläkargruppen Mörby tar vi emot dermatoser (eksem, psoriasis, acne, rosacea etc) och tumörer (aktiniska keratoser, basaliom, misstänkta melanom, genomgångar av födelsemärken etc). Vi är en komplett hudläkarmottagning med operationssal, PDT-utrustning (fotodynamisk terapi) för bästa kosmetiska resultat vid behandling av vissa ytliga hudtumörer samt UVB-box för ljusbehandling av bland annat eksemsjukdomar och psoriasis på drop-in-basis.

Kontakt och bokning

Boka tid hos dr Hällgren: 08-755 74 89

Boka tid hos dr Enhamre: 08-753 66 70

Hudläkargruppen Mörby i Mörby Centrum (Danderyd, Stockholm)

 

Hudläkare Anders Enhamre

Anders Enhamre är utbildad på Hudkliniken vid Karolinska sjukhuset och startade Hudläkargruppen Mörby år 1988. Han har särskilt intresserat sig för acne, rosacea och eksemsjukdomar. När dr Enhamre startade mottagningen märkte han att befolkningen i området ofta hade uttalade solskador – behovet av behandlingar av aktiniska keratoser (solorsakade ytliga cellförändringar i huden) var mycket stort. De över 30 åren i Mörby Centrum har givit honom stor erfarenhet av dessa och andra solrelaterade tillstånd och dessutom en lång läkarkontinuitet för patienterna.

Hudläkare Jenny Hällgren

Jenny Hällgren har en lång erfarenhet av hudsjukvård och har tidigare arbetat på Hudkliniken vid Karolinska sjukhuset. Dr Hällgren arbetar till stor del med förbyggande vård vad gäller hudcancer och utför mindre operationer av hudtumörer. Hon handlägger även hudsjukdomar såsom eksem, akne och rosacea bl.a.

UVB-behandling

Vid vissa åkommor, som t ex eksem och psoriasis, kan din läkare ordinera ljusbehandling med UVB. UVB-behandlingen sker efter ett individuellt dosschema och dosen ordineras alltid av sköterska eller läkare. Vissa läkemedel kan öka känsligheten för ultraviolett ljus, diskutera gärna med din läkare för att få veta om dina läkemedel är av betydelse. Vi ger UVB-behandling på drop-in-basis, dvs ingen tidsbokning behövs.

PDT-behandling

PDT (fotodynamisk terapi) är ett relativt nytt behandlingsalternativ för behandling av tumörer i huden såsom aktiniska keratoser, basaliom och Bowens sjukdom (Morbus Bowen). Behandlingen innebär att en kräm smörjes över tumören och att man efter 3 timmar belyser området. Krämen innehåller ett porfyrinämne, som ansamlas i tumören och omvandlas till ett kroppseget, ljuskänsligt porfyrinämne (protoporfyrin IX). När området efter 3 timmar belyses med vanligt rött ljus bildas en fotokemisk reaktion och tumörcellerna förstörs. Den övriga normala huden påverkas inte nämnbart.

Hudläkargruppen Mörby

Kontaktinformation

Här finns vi: Golfvägen 2-8 182 31 Danderyd hiss 4/5 eller 6/7 våning 6

Webb: Besök vår hemsida

Karta till Hudläkargruppen Mörby

Klicka pä kartan för större bild
Centrumkarta Alla butiker