Semester på hemmaplan

I sommar är inte allt sig likt. Semesterplaner ändras och vi kommer tillbringa mer tid i vår närmiljö. Här kommer några tips från oss som vi hoppas ska förgylla semester, sommar- och familjedagar.

Roslagsleden

Roslagsleden startar i Danderyd och är cirka 19 mil lång. Leden slutar i Grisslehamn och det går lätt att nå den från olika bussar. Ta med matsäck, trevligt sällskap och ha bekväma skor på fötterna, så får du garanterat sköna upplevelser.

Germaniaviken

En perfekt plats i Djursholm för barnfamiljen när solen skiner. En långgrund strand med en liten trampolin ut i vattnet. Eller varför inte bara en picknick i parken.

Nora-Ekeby kulturstig

Är du intresserad av arkeologi och kultur ska du du gå Nora-Ekeby kulturstig. Den är en 6 km lång vandring i historien som startar vid Kvarnparken och slutar vid gårdarna i Ekeby. Längs stigen som du kan cykla eller gå finns fornlämningar, runristningar och gravfält. Printa gärna ut en karta:
https://www.danderyd.se/uppleva-och-gora/kultur/kulturhistoria/nora-ekeby-kulturstig/

Rösjöbadet

Rösjöbadet är egentligen 3 st badplatser vid Rösjön. Det finns en badplats i varje kommun som sjön ligger i. Danderyd, Täby och Sollentuna. I anslutning till badplatserna finns också utmärkta motionsspår i olika längder och ytor för picknick eller lek.

Biblioteket

Här i Mörby Centrum hittar du kommunens bibliotek med spänning, barnböcker och litteratur för lata dagar. Det är enkelt att ordna lånekort. Passa på när du ändå är här.

Mörby Centrum

I Mörby Centrum finns allt du behöver för en bra och aktiv ”hemester”. Bekväma vandringsskor, termos, korgar, ryggsäckar, filtar och badkläder. Tänk även på solskydd så du inte bränner dig och myggstift för kvällen.

För lata och regniga dagar hittar du pussel med många bitar, sällskapsspel, böcker, gummistövlar och paraplyer. En bärbar högtalare tar med musik och ljudbok var du än befinner dig.

Grilla eller ha picknick? Recept och tips får du i Hemköps delikatessdisk och på ICA.

När du ändå är här och uträttar ärenden, så passa på att ta en lunch, glass eller fika. Utbudet är brett och passar alla smaker. Taco, pizza, crepes, hamburgare, sallader eller varför inte bara en glass.

Glad sommar!