Öppettider:

Mån- fre 06:00-19:00

Lördag: 09:00-18:00

Söndag: 10:00-18:00

 

På Espresso House brinner vi för en härlig kaffeupplevelse. Allt vårt kaffe är specialkaffe, Specialty coffee, som det heter på engelska. Det innebär att kaffet alltid når över 80 poäng på en kvalitetsskala från 0–100 poäng. Det är endast 5 % av allt kaffe i världen som når denna kvalitetsnivå. Med andra ord kan vi bokstavligt talat säga att vårt kaffe håller världsklass.

Rostning, bönor, kvalitet och aromer är viktiga faktorer för att vi stolt ska kunna servera våra gäster en riktigt god kopp kaffe. Allt detta hamnar dock i skymundan om vi inte med stolthet kan säga att kaffet är odlat under sunda förhållanden. Avgörande för att kaffet ska komma till sin rätta smak är dessutom färskheten. Det är just nyrostat kaffe som har flest delikata smaker och aromer. På vårt eget rosteri i Länna rostas vårt kaffe långsamt och varsamt för att varje bönas unika karaktär ska nå sin fulla potential.

För att vara säker på hur färskt vårt kaffe är märks alla våra påsar med rostningsdatum och klockslag. Dessutom är allt vårt kaffe Direct Trade, Single Estate eller Single Origin-stämplat. De är de tre benämningar vi använder på alla våra bönor för att ge våra gäster djupare kunskap och insikt om vårt kaffe och dess ursprung.